CERTIFICATUL ENERGETIC
Este o necesitate în cazul în care dorim să vindem, închiriem sau sa facem recepția unui imobil. Dacă ești interesat să cumperi sau să închiriezi un imobil cea mai mare problemă este, cât vei plătii pentru energia consumată în acel spațiu, mai ales în această perioadă în care prețul acesteia crește de la o zi la alta.
Dar cum poți să știi câtă energie vei consuma? Aici intervine certificatul energetic și oferă răspunsul. Un certificat energetic oferă informații cu privire la:
- Consumul de energie și o estimare generală a costurilor pentru menținerea echilibrului termic
- Recomandări pentru reducerea consumului și economisire
Certificatul energetic încadrează imobilul pe o scară de la A (cel mai eficient) la G (cel mai ineficient) și este valabil 10 ani. Pentru intocmirea certificatului energetic, noi avem nevoie de următoarele documente:
- Releveul (schița) imobilului (apartament, casa de locuit etc.)
- Extrasul de Carte Funciară (extras CF)
În cel mai scurt timp vă contactăm să aflăm mai multe detalii cum ar fi:
● Evidențierea pereților exteriori
● Evidențierea orientării pereților exteriori
● Numele proprietarului / Telefon contact
● Detalii constructive a elementelor în contact cu exteriorul imobilului
● Alcătuire pereți exteriori (BCA, căramidă, panouri prefabricate) și în ce grosime
● Modul de alcatuire a terasei (podului),
● Alcatuire a pardoselii peste sol sau subsol
● Tipul ferestrelor (termopan, duble de lemn)
● Tipul blocului din care face parte apartamentul: S+P+4; S+P+10
● Anul construirii blocului (anul PIF)
● La ce etaj este situat apartamentul
● Tip de încalzire – centrala proprie sau termoficare
● Număr locuitori
● Alte detalii de interes
Eliberăm certificate energetice în toată țara cu livrare la domiciliu, transportul contra cost prin curier rapid, în maxim 48 ore.
Costul certificatului energetic este cuprins între 150-400 lei pentru apartamente și de la 250-500 lei pentru case. Pentru spații comerciale, construcții industriale și agricole care necesită certi!cat energetic prețul se va stabili în funcție de suprafață. Certificatul energetic este documentul care certifică performanța energetică a unei clădiri raportată la o clădire standard. Din iulie 2013, aceste acte au devenit obligatorii pentru orice vânzare, cumpărare, închiriere și recepție de clădire.
De ce este obligatoriu?
În statele Uniunii Europene acest document a devenit obligatoriu cu mult timp în urmă. Aderarea României la Comunitate a condus la introducerea și în același timp respectarea unor norme și standarde general acceptate. Datorită faptului că resursele planetare sunt limitate, UE încearcă să reducă consumul acestora cel puțin la nivel continental. Clădirile sunt principalul consumator de energie. Astfel că una din măsurile de reducere a consumului este pe cât posibil modernizarea anvelopelor imobilelor vechi, iar pentru imobilele noi până în anul 2020 ,directiva impune ca acestea să fie astfel proiectate încât consumul sa fie până în maxim 20% din consumul actual, casele fiind sustenabile.
Termen de livrare
- București și Ilfov – regim normal: 24H
- București și Ilfov – regim de urgență: 12H
- provincie – regim normal: 48H
- provincie – regim de urgență: 24H
CERTIFICATUL ENERGETIC este un document elaborat conform metodologiei de calcul al performantei energetice a cladirilor, prin care este indicata performanta energetica a unei cladiri sau a unei unitati de cladire si care cuprinde date cu privire la consumurile de energie primara si finala, inclusiv din surse regenerabile de energie, precum si cantitatea de emisii in echivalent CO2.
CERTIFICATUL ENERGETIC va indica consumurile in KWH/MP/AN pentru “incalzire”, “apa calda de consum”, “iluminat”, “climatizare” si “ventilare”.
CERTIFICATUL ENERGETIC va incadra cladirea/unitatea de cladire intr-o clasa energetica. Aceste consumuri vor fi calculate dupa un algoritm stabilit de catre o metodologie si vor tine cont de elemente precum starea imobilului, vechime, arhitectura, materiale utilizate, zona climatica. În urma acestui calcul, imobilul va fi incadrat intr-o clasa energetica si i se va atribui o nota energetica.
- Clasa A – consum mic de energie
- Clasa G – consum mare de energie
Pentru cladirile existente, CERTIFICATUL ENERGETIC cuprinde si masuri recomandate pentru reducerea consumurilor energetice, precum si pentru cresterea ponderii utilizarii surselor regenerabile de energie in total consum (Legea 372/2005).